Przegląd silnika...gdzie w Gdańsku lub okolice?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Żeby nie było, że nic się nie dzieje... We wtorek Golfik dostał nowy filtr powietrza i został uszczelniony dolot. Wczoraj przyszedł tłumik końcowy z GTI i dzisiaj został zamontowany. Po wymianie filtra "przypływ" mocy był lekko odczuwalny(kilka koników wróciło), za to po założeniu tłumika... OGIEŃ. :twisted: Poprawił się dźwięk, dynamika, elastyczność. Jednym słowem wszystko. W przyszłym tygodniu szykuje się wyprawa na wieś i przygotowanie samochodu do zimy, tj. konserwacja podwozia i poprawki lakiernicze + wymiana płynu chłodniczego. W czasie zakładania tłumika pooglądaliśmy samochód od spodu i nie ma ani deka rdzy. Teraz jesteśmy w trakcie szukania opon zimowych i odpowiedniej instalacji gazowej.

Kilka fotek:

• strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Swoją Octavią 1.9TDI z 2001r. jeżdżę już ponad półtorej roku a przebieg jaki posiada to 180tys km (ja zrobiłem 10tys km). Auto przed moim kupnem sprowadzone było z Niemiec, gdzie używane i serwisowane było przez jednego właściciela do 2006 roku (wg.książki).
    W sumie to nie mam do autka jakiś większych zastrzeżeń i jeździ mi się dobrze, to myślę by podjechać do jakiegoś warsztatu na fachowy przegląd. Przegląd dotyczyć ma jedynie prawidłowości pracy silnika oraz jego głównych podzespołów.
    Nie chcę jechać do ASO głównie ze względu na pewnie wyższą cenę.
    Proszę o jakieś namiary na warsztat/mechanika, który mógłby wykonać taką usługę w moim aucie...fachowo i w miarę nie drogo.
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

poszukaj w "polecanych warsztatach" lub w temacie "OCP-Trójmiasto"
      Jacek

Komentarz

• zagan
        Classic
        • 2010
        • 32

Re: Przegląd silnika...gdzie w Gdańsku lub okolice?

Polecam ci warsztat we Wrzeszczu. 200 metrów w prawo za Galerią Bałtycką jadąc od Gdańska. Robię u nich wszystko. Ceny... nie są małe ale rozsądne. Na pewno nie zdzierają.
        Pozdrawiam,
        Zagan

Komentarz

• zielony49
          Ambiente
          • 2009
          • 180

Mechanik w warsztacie odpali, poslucha, przejedzie się kawałek powie że wszystko w normie i każde za diagnoze zapłacić. Myslisz że co bedzie go rozbierał?, Solidnie może Ci auto zdiagnozować jedynie zaufany mechanik.
          Dipol

Komentarz

• kmink
            L&K
            • 2007
            • 1360
            • Superb III (3V3)

Podjedź do TuneUP
            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Iwan89
              Ambiente
              • 2009
              • 183

Popieram. Jedz do TuneUP, Robert zna się na rzeczy.

Komentarz

Pracuję...